2019.6.20 | Alajos,Leila

3 egyszerű, házi bőrápoló szer barackmagból

A sárgabarack magja a mandulához hasonlóan rendkívül sok értékes hatóanyagot tartalmaz, melyek mind jótékony hatással vannak a bőrre. Olaját elsősorban száraz, gyulladásra hajlamos bőrre ajánlják, de bármilyen bőrtípusnak hasznos. Regenerálja a bőrt és a kötöszöveteket, hatásos a korai öregedés tünetei ellen, kéntartalma miatt segít megőrizni a haj és a köröm egészségét és szépségét is.


Következzen három könnyen elkészíthető, otthoni bőrápoló szer barackmagból.
 
Bőrradír
Keverjünk össze finomra őrölt sárgabarack-magot ugyanannyi kristálycukorral, fürdésnél (szappan, tusfürdő használata után) dörzsöljük át vele az egész testet, majd langyos vízzel öblítsük le. Így a barackmag értékes hatóanyagai a bőrön maradnak és fürdés után is táplálják azt.
 
Bőrápoló pakolás
Három evőkanál finomra őrölt barackmagot keverjünk el egy evőkanál mézzel és gőz fölött melegítsük fel kézmelegre. Azonnal használjuk, majd 15 perc elteltével öblítsük le langyos vízzel. Száraz bőrre (arcra, kézre, lábra is) kiváló.
 
Körömradír
1 evőkanál őrölt barackmagot keverjünk el kevés sóval és alaposan masszírozzuk át a körmöket. A kézfejeknek is jót tesz, sőt, ha időnk engedi, a lábakat se hagyjuk ki a jóból.
Kapcsolódó cikkek